4 maj 2014
16:15

Fanna BK

Referat: Lohärads IF Blå - Fanna BK

Dags för seriepremiär för det Blåa laget som idag mötte Fanna BK från Enköping. Den här matchen spelades på Vårlycken, konstgräs Roslagsbro. Vår hemmaplan Björkhaga är inte riktigt bra än.

Det var ett mycket bra väder, alltid trevligt med solsken.

3:e min. 0-1. Vi fick ingen bra start, släppte in mål reda i 3:e minuten. Man måste jobba som ett lag, även i hemjobbet.
Efter målet såg det bättre ut, vi rullade på ganska bra. Men vi hade för många felpassar (gäller hela matchen), vi måste var nogrannare. Fanna hade hög press, men vi var inte stressade för det.

Men Fanna var duktiga på kontringar, de var snabba. Deras 0-2 i 17:e var ett mål, där vi har boll, tappar den, och de kontrar.

29:e min 1-2. Här vinner Berga boll på mittplan och vinner mark och slår en bra pass i djupet till GH som tar emot och skjuter i mål. Bra spel, bra pass, bra skott. Vi var på gång nu. Det var vår match spelmässigt. Vi skulle inte förlora detta.

I halvtid pratade vi om att vi har matchen, om att vi kommer att vända detta. Sök skott, sök väggspel, våga.

I början av andra halvlek släpper vi in 1-3 på tok för enkelt på hörna, man kan inte stå och titta! Det var i den 44:e minuten. I den 58:e gör Fanna 1-4.

Även om de ledde med 1-4, så var vi det bättre laget. Vi spelade stundtals en mycket bra fotboll, det var kul att se. Men släpper man in 4 mål skall det mycket till att man vinner.
Vi hade press framåt, hade mycket skott, de täckte bra. Vi flyttade upp mycket folk, gick ned på 3-backslinje, men bollen hade svårt att hitta målet.

79:e in 2-4, äntligen mål, men för sent. AK driver fram från mittplan och slår en passning ut till vänster kantten där GH bryter in och sätter den i borte hörnet, snyggt.

Synd att vi inte kom närmre. Vi var det bättre laget. Men det lag som gör mest mål vinner, grattis Fanna.
Vi måste bli nogrannare och effektivare framåt och minska misstagen bakåt.

Vi tackar Fanna och domare Mirza för dagens match.

Extra plus idag till
GH - 2 mål idag, såg ut som GH hade kul idag på plan, kanon.
Rüdén - som idag gör sin bästa match för i år. Säker och trygg idag, kan inte lastas för de 4 mål idag.
AK - växer och växer. Hade en kanon period sista 15 min när han flyttades upp på mittfältet.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!